Nybegynnerkurs i hanggliding 2016

Dag-Steinar JohnsenArkiv 2016

klubbside Hg-kurs

Stjørdal Hang- og Paragliderklubb starter nybegynnerkurs i hanggliding fredag 30. september 2016. Kurset vil være et helgekurs og vi regner med å bruke minst 6-8 helger. Med utgangspunkt i klubbhuset ved Forbordsfjellet vil teoretisk og praktisk opplæring foregå i området Skatval og omegn.

GJENNOMFØRING

Nybegynnerkurset som leder frem til sertifikat SP2 består av to deler, en praktisk del og en teoretisk. Den praktiske treningen starter på flat mark, hvor du lærer å løpe med, kontrollere og stoppe glideren. Videre forflytter vi oss oppover i en liten bakke hvor en trener på start og landing.  Når instruktøren finner deg skikket flyttes treningen til større bakker/fjell med en høydeforskjell på minst 250 meter. Dette kalles høydeturer. De fleste er litt nervøs før første høydetur, men når du først er i luften forsvinner dette som dugg for solen. Følelsen av å fly er fantastisk! I den praktiske delen av kurset vil du lære å starte, styre og lande glideren kontrollert.

I den teoretiske delen får du innføring i aerodynamikk, praktisk flyging, materialkunnskap, meteorologi, lover og regler samt førstehjelp. Teoridelen vil i utgangspunktet bli holdt på dager med dårlig vær og vind.

PRISER OG INNHOLD

Kursavgiften er kr 7.500- og inkluderer alt teoretisk materiell, lisenser og forsikringer for 2016, leie av hangglider og annet relevant utstyr, din egen Icaro Skyrunner hjelm til odel og eie, samt medlemskap i Stjørdal Hang- og Paragliderklubb

Vingene vi benytter i vår kursvirksomhet er av typen Aeros Target hangglidere, vinger utviklet spesielt for nybegynnere. Dette er trygge og robuste hangglidere med svært snille egenskaper og er enkle å fly.

HVA KREVES AV DEG SOM NYBEGYNNER

Du må være over 15 år. Du må være innenfor vektområdet til de hanggliderne vi bruker på kurset, i praksis mellom 45 og 100 kg. Du må ha normal fysisk form slik at du klarer å holde og løpe med hangglideren under start og landing. For å begynne med flyging er det ikke nødvendig med spesielle forkunnskaper eller evner.

INSTRUKTØRER, SAFEPRO og NLF

Kurset vil følge Norsk Luftsportforbunds SAFEpro opplæringssystem og gir deg som pilot anledning til å fly hangglider over hele verden. Vi har erfarne og dyktige instruktører som vil gi deg individuell oppfølging og sørge for at du får nødvendig kompetanse med deg gjennom kurset. Våre instruktører og hjelpeinstruktører er alle sertifiserte gjennom NLF og har mange års erfaring med hanggliding.

HVA KAN STJØRDAL HANG- OG PARAGLIDERKLUBB TILBY DEG?

  • Mange nye venner etter kurset
  • Et aktivt og sosialt klubbmiljø der folk stiller opp for hverandre
  • Tilgang til Norges mest anvendte flysted, ideelt for deg som elev
  • Muligheten til å bli med på årlige klubbturer og sosiale arrangementer

PÅMELDING

For mer informasjon eller påmelding, kontakt kursets hovedinstruktør Vidar Wahlberg

Mail: vidar.wahlberg@gmail.com

Mobil: 957 28 262