Fokus på sikkerhet

Sesongen er godt i gang og mange har logget flere timer allerede. Sola varmer godt og termikken har virkelig meldt sitt inntog. På start smiler pilotene fra øre til øre mens de prater om skybas, sentrering av bobla, 5 m/s i stig og distansetur. For din del kan dette være ukjente begreper hvis lisenskortet ditt for eksempel sier SP/PP 3 og at du ble ferdig på kurs sist sommer. HP/NLF har gjennom håndboken gitt oss klare regler for hvilken type flyaktivitet man har lov til å utøve på de forskjellige trinnene, samt hva som ligger til grunn for å oppnå de ulike lisensnivåene.

Det er derfor viktig å forstå at begrensningene som de forskjellige lisensnivåene gir ikke er et forsøk på å frarøve deg flotte flyopplevelser, men snarere å forhindre at du utsettes for enhver pilots verste mareritt. Før du flyr, ta deg tid til å spørre deg selv: Er disse forholdene i henhold til ditt erfaringsnivå og innenfor din komfortsone?

Er du i tvil, er det ingen tvil! Fly sikkert.