Category Archives: Arkiv 2011

European championship, HG class 1 – task 6

HGEM5

Søndagens værprognoser var nær identisk med lørdag; nesten helt vindstille opp til 4000m, trykk på 1015hPa, temperaturer rundt 30⁰C og forventet skybas på 2800m. Perfekte forhold for en lang oppgave.

Da startskuddet gikk fløy Olav Opsanger ut av startsirkelen med kun 1400m høyde, og var med det ca 1000m under mange av de andre på samme tidspunkt. Olav måtte derfor bruke mye tid på å skru seg opp igjen og mistet dermed mye verdifull tid mens tetgruppen dro ifra, men inn mot 1. turnpoint fløy han effektivt og hentet mye på teten. Luke Nicol (GBR) ledet ved running av 1. turnpoint og fløy i ensom majestet med stø kurs mot 2. turnpoint, men kom lavt og ble innhentet av feltet bak. Etter dette over tok Petr Benes (CZE) ledelsen sammen en gruppe på 6 andre piloter. Legget mellom 2. og 3. turnpoint bød på store utfordringer og mange piloter, inklusiv Olav, måtte se seg nødt til å lande. 15km før 3. turnpoint skapte Jochen Zeischka (BEL) dramatikk i teten da han dro tidlig ut av bobla som tetgruppa lå og skrudde i og satset alt på å finne løft nærmere turnpointet. Det så ut til at gamblingen skulle gi godt betalt, men etter 4. turnpoint slet Jochen med å finne løft og Christian Ciech (ITA), Grant Crossingham (GBR), Dan Vyhnalik (CZE), Attila Bertok (HUN) og Petr Benes (CZE) passerte i god høyde. Det hele ble avgjort med en 7 km finale glide inn til mål hvor Christian vant med henholdsvis 11 og 14 sekunder på de to bak. Olav landet etter 100km og endte til slutt på en 58. plass

Oppgaven viste seg å være svært hvor mange piloter måtte lande ute og kun 17 kom i mål

Score etter 5. omgang:

1. Peter Neuenschwander (SUI) 4742
2. Alessandro Ploner (ITA) 4657
3. Grant Crossingham (GBR) 4637
23. Olav Opsanger (NOR) 3552

Etter dagens omgang mistet Olav flere plasseringer og gikk fra 16. til 23. plass på sammenlagtlisten

Fullstendig oversikt over resultatene for omgangen finner du på AirTribune – results

European championship, HG class 1 – task 3

HGEM2

Værprognosene for Torsdag og de kommende dagene ser positive og alt ligger til rette for flere spennende omganger. For torsdag meldes det om svak vind fra nord, 1016hPa, skybas på 2300m og opp mot 30⁰C. Dagens oppgave ble satt med en total distanse på 120km, 4 turnpoints, race to goal og med start kl 13.30. Ruten er relativt krevende med lange strekk over flatt terreng, og mens de tre første turnpointene ligger oppe i fjellet ligger det 4. og siste turnpointet motvinds ute i dalen.  Siste del av ruten er det lagt til rette for et nervepirrende drama med høye hastigheter og rekkeviddeangst. Med andre ord så gjelder det å tanke godt med høyde inn mot 4. turnpoint for så å holde høy fart frem til goal.

Olav var i lufta tidlig, posisjonerte seg godt frem mot første start gate og lå helt fremme i tetgruppa ved 1. turnpoint. Ruta viste seg å by på utfordringer i massevis og allerede mellom 1. og 2. turnpoint var det stor strekk i feltet. Olav passerte 2. turnpoint som nummer 2, kun med Matjaz Klemencis (SNV) foran seg. Strekket mellom 3. og 4. turnpoint var kun 30km men bød på større utfordringer enn ventet. Det kan også virke som pilotene opplevde betydelig motvind etter som flere brukte over 1 time og 30 minutter på denne strekningen. Etter 4. turnpoint var det duket for en lang finale glide på 20km inn til goal, men på grunn av spredning i feltet ble det ikke den thrilleren som man hadde håpet på. Olav tanket høyde og holdt høy fart på det siste strekket inn til goal og endte til slutt på en 12. plass, om lag 35 minutter bak vinneren Suan Selenati (ITA).

Score etter 3. omgang:

1. Peter Neuenschwander 1875
2. Antoine Boisselier (FRA) 1854
3. Dan Vyhnalik (CZE) 1848
12. Olav Opsanger (NOR) 1643

Etter dagens omgang klatrer Olav fra 15. til 12. plass på sammenlagtlisten

Fullstendig oversikt over resultatene for omgangen finner du på AirTribune – results

Bare timer igjen til Europas nordligste hangglider-konkurranse

NC Forbord GO

NOAA melder om noe vind fra nord og relativt høyt trykk. Vi får krysse fingrene for at sirius’en holder seg vekke og at blåtermikken tar oss høyt og langt.

Site oppdaterte data:

Waypoints: KML, WPT, GPX

Kontrollert luftrom: KMZ (Google Earth)

Luftsportbox: Infoside, Område 1 (GBD, HTML), Område 2 (GBD, HTML)

Veibeskrivelse: Landing, Forbord

 

VÅRSLÆPP – vi prøver igjen

party igjen

Både forrige helg og i 2015 måtte vi dessverre avlyse vårslæppet grunnet møkkavær og ønsker å gjøre det godt igjen… Til helgens vårslæpp har vi ordnet kanon-vær, kjøpt inn dobbelt så mye grillkull, vi lager dobbelt så mange vafler og dobler mengden kaffe, og så kliner vi til med dobbelt så mange dager!!! I helgen blir det to dager med eventyrlig vårslæpp på Forbord.

LØRDAG 7.5 OG SØNDAG 8.5

Det vil være folk på klubbhuset fra kl 10.00 og du kommer når det passer deg. Klubben stiller med mini-buss og henger for transport opp til start. Transporten koster kr 150,- for en dag og kr 250,- for begge dager. I tradisjonen tro blir det arrangert en høyst uformell poeng- og spotlandingskonkurranse for alle klasser, med en høytidelig premieutdeling på søndag.

Ta med deg grillmat og drikke – Vi holder grillen varm begge dagene. På lørdag kveld legger vi opp til sosialt lag med god stemning og hæla i taket.

For de som ønsker å overnatt vil det være mulig å tilbringe natten i klubbhuset, eventuelt i telt på landingsjordet. Flere har meldt at de flytter inn på klubbhuset til helgen, så ta med deg tannbørste, madrass og sovepose.

Transport, vafler, kaffe o.l. kan du betale med appen mCash (GayPhoneAndroid) eller Vipps (GayPhoneAndroid – Windows Phone), eller på gamlemåten; svart-pæng.

Vårslæppet utsettes

party utsatt

På grunn av en dyster værmelding med mye vind for lørdag og søndag ser vi oss nødt til å utsette vårslæppet til neste helg.

NYTT TIDSPUNKT: lørdag 7. og søndag 8. mai

Vårslepp 2016

12998733_10153749289893323_2359599986365004586_n

Lisenssjekk

ronny_flyr_pg_over_bondalseidet

Påsken er over og de fleste er i full gang med sesongen. Loggboka visert stor aktivitet og beskriver mange fine turer. Og det er slik vi vil ha det!

Jeg har sjekka alle medlemmene i klubben og her er alt på stell…

Fra neste år må alle lisenser fornyes i
januar samtidig med at du får tilsendt nytt medlemskort og forsikring. Likevel
er det elevens eller pilotens ansvar at lisensen blir fornyet i tide.

Fly safe

 

Sikkerhetsmøte og nødskjermpakking

kilde: nolimits.no

Da nærmer det seg tiden for å pakke om nødskjermen igjen. Dette er noe som bør gjøres minimum en gang i året. Vi møtes i gymsalen på Aglo videregående skole, tirsdag 24. mars kl.17.00.  17 – 18 blir det et sikkerhetsmøte med faglig leder.Veibeskrivelse via linken under. Det vil her bli mulighet for å henge opp sela og prøve nødskjermkast. I år, som tidligere år, vil det være fallskjermpakker tilstede for kontroll av pakkingen. Pris kr.150,- per nødskjerm.

Vel møtt!

Veibeskrivelse her: http://goo.gl/maps/OKq8l

Forbord blandt de mest brukte flysteder.

Flightlog Forbord 60 Flightlog Forbord 30

Kurshelg 4.

Screenshot_2014-03-24-23-13-05

Det ble da litt kursing i helgen også. Sjekk loggen.