Paragliding – Kurs 1 – 2012

Nok en kurshelg vel overstått! 🙂 (søndag 22.04.12)

Fra forrige helg. Det er noe mindre snø på start nå.

Da er nok en kurshelg vel overstått!
Lørdagen kom med mye vind og en del nedbør, derfor ingen flyging. Men teori ble det! :)
I dag, derimot, gikk ferden opp Forbordsfjellet for å fortsette med høydeturene. Elevene møtte opp på klubbhuset klokka 12, og beina ble brukt som transportmiddel opp Forbordsfjellet på den første turen.
Etter klokka 15 trer skuterløyva inn, så på tur nummer to ble skuteren benyttet. Effektivt!

Elevene fikk i dag i oppdrag å trene på 360´er, noe som stort sett gikk rimelig greit. Noen må nok ta i litt mer, slik at svingene ikke går over tre fylker ;)
Vi sleit litt med vinden på tampen av dagen; den dreide veldig på øst. Men jaggu sto den ikke inn en liten periode slik at alle elevene kom seg ut. Perfekt! :)

Uansett, en lang helg har det vært. Regner med elevene sover godt i natt! :)

Nå er det pause til neste helg, og da har vi bestilt perfekt flyvær….igjen :)

 

Videoer fra helgas høydeturer! (onsdag 18.04.12)

Erik Veie-Rosvoll har snekra sammen noen videoklipp fra elevenes høydeturer i helga som var!

Sjekk de ut ved å følge linkene under!

http://youtu.be/B0CZrxN7–c

http://youtu.be/0n4VnB83HAM

http://youtu.be/SYMEsAFTvUA

http://youtu.be/bmOACQCEOq4

 

Høyt henger de! (mandag 16. april 2012)

Nybegynnerkurset i paragliding går så det suser! I helga fikk elevene kjenne hvordan det er å sveve høyt der oppe……det var nemlig duket for kursets første høydeturer!
Lørdagen kom med knall vær og fine vindforhold. Første del av dagen ble tilbrakt i skolebakken ved gården Forbord. Etter at instruktørene hadde fått bekreftet det de allerede hadde mistanke om, nemlig at elevene var klare for sin første høydetur, gikk turen opp til toppen av Forbordsfjellet.Turen opp gikk rimelig kjapt, dette takket være at klubben har fått løyve til å benytte snøskuter under kursing, og at Evald Kristian Kvernmo stilte med skuter og var sjåfør!
Oppe på fjellet sto vinden så og si rett inn med 3 ms fra nord, altså perfekte forhold. Elevene startet i skytteltrafikk, og ikke en eneste sur mine var og se på landingen etter at turen var gjennomført. Herlig!
Etter turen ble det gjennomgang av dagen før elevene fikk dra hjem og nyte etterdønningene fra dagens strabaser.

Søndag ble oppmøtet satt til klokka 1300, dette på grunn av at skuterløyva setter krav om ingen kjøring mellom klokka 10 og 15 på søndager. Klokka 15 gikk startskuddet, og da gikk skuteren i skytteltrafikk opp til toppen. Alle elevene fikk to høydeturer hver, og var veldig fornøyde etterpå. Dette er moro! :)

Neste helg håper vi på perfekte kursforhold igjen, slik at elevene får fortsette med høydeturer. Da blir det lagt inn nye momenter i flygingen som de skal trene på.

Takk for en super helg! :)

PS: Film og bilder fra helga dukker opp så snart de mottas.

 

Ny video fra siste kursdag! (mandag 26. mars 2012)

Følg linken for å se filmen Erik Veie-Rosvold har laga fra søndagens flyging.
http://www.youtube.com/watch?v=-EnaIHTHOrc

 

Ny kurshelg! (søndag 25. mars 2012)

Lørdag regnet det hele dagen, så da fikk vi unnagjort en god del teori. I dag, søndag, var det bedre. Mange fine turer i skolebakken på alle deltakerne. Måtte avslutte ganske tidlig, da det varslede regnet kom. Elevene har bra progresjon, og de begynner å se fram til høydeturene. De er vel ikke så langt unna :)

Film fra dagens kurs er lagt ut på youtube, og finnes på denne linken: http://youtu.be/2JSualnbwSQ

 

Nok en fin dag på kurs! (søndag 18. mars 2012)

Også i dag fikk vi en flott dag på kurset. Metogramet meldte at det skulle være bra forhold tidlig, med vindøkning i totida. Vi tok konsekvensen av det, og møtte tidlig opp. Ganske mye sør i skolebakken i starten, men etterhvert dreide det mere inn. Det ryktes at enkelte fikk over 15 turer i dag, noe som må være rekord. Det gledelige er at alle sammen fikk fine opplevelser i lufta i dag. Slitne smil på klubbhuset på debriefingen i dag også :)

Ble desverre ikke filma så mye i dag, men snekra sammen litt fra første helga og det lille som var i dag. Følg linken: http://www.youtube.com/watch?v=T3LELn9QKxI&feature=youtu.be

Les mer her: https://www.shgpgk.org/?p=1126

Kurset suser videre! (lørdag 17. mars 2012)

Kursdag 4 startet grått, og med noen snøbyger. Tok derfor litt teori om meteorologi fra starten av i dag. Hadd alikevel god tru på at det skulle løsne utover dagen. Kom oss etterhvert ut og opp i skolebakken. Selv om vinden stort sett var veldig skrå fra nordvest, fikk alle fine turer. Klikk bildene under for større format, og følg gjerne linken under eller ukens video for å se film fra dagen.

Bilder her: https://www.shgpgk.org/?p=1108

OPPDATERING (mandag 05.03.12 kl 20:03)
Da er det lagt ut noen videosnutter fra Dag1. Sjekk de ut ved å trykke linkene under her (høyreklikk, velg Lagre lenke som…).

https://www.shgpgk.org/video/IMG_1362.MOV

https://www.shgpgk.org/video/IMG_1363.MOV

https://www.shgpgk.org/video/IMG_1366.MOV

https://www.shgpgk.org/video/IMG_1367.MOV

https://www.shgpgk.org/video/IMG_1368.MOV

https://www.shgpgk.org/video/IMG_1369.MOV

https://www.shgpgk.org/video/IMG_1370.MOV

https://www.shgpgk.org/video/IMG_1376.MOV

Og fra Dag 2

https://www.shgpgk.org/video/Kurs 2012 1.mp4

https://www.shgpgk.org/video/Kurs 2012 2.mp4

https://www.shgpgk.org/video/Kurs 2012 3.mp4

https://www.shgpgk.org/video/Kurs 2012 4.mp4

Dag 2 – Søndag 04.03.12

Nok en knall dag!

Elevene møtte opp på klubbhuset vårt kl 10 i dag morges. Det blåste mye fra sør-øst, så trening på skjermkontroll var uaktuelt fra morgenen av. Men meteorogrammet meldte roligere vindforhold fra cirka klokka 1300 og utover, så da håpa vi på at dette skulle slå til. Tiden frem til eventuell vindløyning ble behørig brukt til teorigjennomgang, da med aerodynamikk som tema. Da klokka passerte 13 var det tid for en titt ut, og joda, det så ut til at vinden hadde løyet litt. Turen gikk derfor ned til Skatval kirke for å se an forholdene der. Og med vår flaks kunne vi konstatere at også denne dagen brakte med seg så og si perfekte treningsforhold. Gjengen trena på startteknikk, og alle fikk letta litt fra bakken. Moro!
Klokka 1545 gikk turen tilbake til klubbhuset for å ta en debriefing. Alle elevene kunne melde at de var kjempefornøyde med dagen, og at paragliding er moro. Det er slik det skal være.
Neste helg satser vi på perfekte elevforhold, og noen flere høydemeter som elevene kan boltre seg på 🙂

Noen bilder fra dagen:

             

             

 

Dag 1 – Lørdag 03.03.12

Introduksjonsdag!

6 elever møtte opp til introduksjonsdag, og for en dag det ble!
Sola skinte fra skyfri himmel, vinden sto kurant fra sørøst, elevene var ivrige, og jaggu tok de ikke instruksjonene veldig kjapt også! Dette blir nok et kurs som vil gå så det suser!

Dagen startet i klubbhuset hvor det ble informert en del rundt sporten vår og kursets progresjonsplan. Deretter gikk det straka vegen ut på landinga for å trene skjermkontroll. Da gjengen hadde svetta i et par timer ble det en liten pust i bakken før turen gikk til bakken nedenfor Skatval kirke. Her sto vinden kurant inn, og elevene fikk så vidt teste hvordan det er å forlate moder jord, da i en paraglider 🙂
Klokka 1530 gikk turen tilbake til klubbhuset for en debriefing hvor det ble pratet en del om dagens aktiviteter.

I morgen starter «alvoret»; da er det kursstart. Ut fra stemningen blant deltakerne ved introduksjonsdagens slutt, tipper instruktørene på at alle møter også i morgen, da som kursdeltakere 🙂
Og da kan vi sannsynligvis slå fast at vi har 7 deltakere på årets nybegynnerkurs i paragliding.

Bilder fra dagen under her! Video kommer i morgen!


                   

                 

                 


2 Responses to Paragliding – Kurs 1 – 2012

  1. Kristian Aune sier:

    Jøss! Lærte VELDIG mye på å se meg selv på video faktisk! Gleder meg allerede vilt til neste helg! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *