Paragliding – Kurs 1 – 2014

5. kurshelg (Lars Tore Strand, 31.03.14)

Oi, oi, oi, for en helg det ble! 🙂
Elevene møtte opp på klubbhuset lørdag morgen klokka 0830, og fikk beskjed om at dette var dagen for de store høyder.
Snøskuteren gikk flittig opp og ned fjellet for å skysse elevene opp, det var nemlig klart for de første høydeturene!
De første fikk tatt en tur fra veststarten før vinden dreide på nord. Helt greit det, nordstarten er perfekt for første høydetur.
Det ble trent på svinger og innflyging, og elevene viste at dette er noe de kommer til å bli flinke til.
Euforiske smil på landing da de første turene var unnagjort.
I løpet av dagen fikk de fleste unnagjort to turer, noen tre.
På søndagen lå fjellet inntylla i tåke, men instruktørene hadde trua på at denne skulle lette etter hvert. Og det skjedde:)
Opp på fjellet bars det. Tidvis litt tricky vind da det var nord-nordvest (nordvest er ikke kurant på Forbord). Men tidvis sto det greit inn på nord, så da fikk elevene igjen føle hvordan det er å sveve noen hundre meter over bakken. Det virket som om de også denne dagen likte det 🙂 Alle unntatt en elev fikk to turer hver. Årsaken til at sistnevnte ikke fikk tatt sin tur var vindøkning og innkommende byger.
Uansett….en knall helg har det vært! 🙂

Det er bestilt fantastisk flyvær til neste kurshelg 😉

Bilder fra dagene kommer etter hvert.

4. Kurshelg (Erik Veie-Rosvoll, 24.03.14)
Screenshot_2014-03-24-23-13-05

Lørdag var ikke været med oss. Vi håpet på Meråker. Vi tok en telefon til personalet i Meråker Alpinsenter, og fant ut at det kunne være OK forhold. Da vi kom dit så vi bølgeskyer i det fjerne, og vinden varierte mellom 1,5 – 8,5 ved restauranten. Lentisene kom nærmere etterhvert og vi fant ut at det var like greit å returnere til klubbhuset for teoridag.

Søndag var været bedre og vi fant en bakke ved Heggja gård som hadde omtrent riktig vindretning. Fint vær men litt lite vind. Fikk trent en del på start og landing. Det ble ikke særlig høye turer men alle fikk prøvd seg på noen svake svinger. Avsluttet dagen tidlig med litt teori på slutten.

3. kurshelg (Erik Veie-Rosvoll, 16.03.14)

… ble også en suksess. Lørdagen avlyste vi p.g.a. dårlige værprognoser. Søndags morgen dro/gikk vi til kirken (?), men her gikk det ikke akkurat til himmels. Vinden dreide heldigvis litt vestover og vi stakk til kursbakken på Forbord istedet. Sør-vest dreide etterhvert mer og mer vest og alle fikk mange høye og lange turer. Tror faktisk det ble satt rekord i kursbakken med landing nesten nede ved veien. Litt mer finpuss på start, landing, og svinging og kontroll i lufta så er det toppen neste.

Helg3

Videos fra dagen:

http://youtu.be/lZn6t52baD8

http://youtu.be/rZKtDTn0YaA

http://youtu.be/1LMU2zMMbAk

http://youtu.be/gQAaWrszolc

 

 

Nå har jeg omsider fått lagt ut video fra første kurshelg, dag 2. Jeg har ikke lagt på noe musikk, så dere får sette på pop-anlegget med egen favorittmusikk først.

http://youtu.be/zRnBVXCJZcI

http://youtu.be/AjmlTaPmzwk

http://youtu.be/WcpDOJbbPcs

Andre kurshelg (Mariann Gravråk, 09.03.14)

Nikolai i luftig svev.

Nikolai i luftig svev.

Prognosene så ikke lovende ut for mye uteaktivitet denne helga men vi er evige optimister og tok sjansen likevel. På lørdag var det litt vind på starten av dagen så vi kjørte teori i noen timer. Deretter dro vi opp i skolebakken da vi så det begynte å bli roligere. Det ble mye skjermtrening og trening på å starte baklengs i den nedre delen av skolebakken resten av dagen. På søndag var det meldt litt mindre bakkevind men desto mer nedbør. Vi startet dagen med teori da det var varierende vind pga byger. Etter at vi hadde observert omtrent alle vindretninger begynte det å roe seg på ettermiddagen og vi dro opp i skolebakken. Der var det forlengs forhold og alle elevene fikk minst én tur hver i luftig svev. Etter å ha hørt gledesropene og sett de blide fjesene på landing kan vi konstatere at det har vært nok en en vellykket kurshelg!

Heldig med været (Erik Veie-Rosvoll, 02.03.14)

Andre kursdag. Vi trosset prognosene og stakk til jordet ved kirka. Det var varierende forhold men det holdt akkurat til å prøve. Forholdene var stabilt varierende hele dagen og alle elever fikk flydd flere turer. Vinden løyet helt en liten stund så vi fikk trent på framlengsstart også. Timesvis med fysisk aktivitet i to dager tar på. Teoribiten etterpå ble kort :-)

Uten mat og drikke...

Uten mat og drikke…

Vellykket oppstart på årets kurs (Erik Veie-Rosvoll, 01.03.14)

10 Spente elever møtte til kursets første dag. Etter en kjapp introduksjonsrunde tok vi turen til kirka for å prøve bakken der. Det var imidlertid litt sterk og varierende vind, og vi dro derfor tilbake til klubbhuset. Der fikk elevene øvd masse på groundhandling. Varierende forhold gjorde det litt vanskelig, men alle begynnte å forstå teknikken etterhvert. Alt i alt en vellykket dag. På’n igjen i morgen, forhåpentligvis med bakkeglidning.


20140301_151817

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *