Kirkebyfjellet – Meråker

Ligger ca 4,5 mil øst for Stjørdal, og er et fint flysted hele året igjennom. Det er flybart på S-SØ, og høyden er ca 620 moh, ca 540 m.over hovedlanding.
Det går en bilvei nesten helt til toppen, men på sommers tid må man regne med å gå ca 20 min….og det er tungt (iallefall med HG).
På vinters tid er dette et alpinanlegg, så da tar vi heisen opp (ta med mini-ski). Hg-piloter får som regel skyss opp med snøscooter.
Fjellet er en kjempefin termikk-generator, og fin høyde kan opparbeides. Fine hangforhold på vinterstid (touch-and-go). Lengste distanse med hg er 75,1 km.
Adkomst fra Stjørdal: Følg E14 østover mot Sverige ca 4,5 mil, ved adkomst Meråker ser du kafeteria på høyre side samt en gangbru over veien. Fortsett ca 200 m til skilt med “Fagerli”, ta til venstre her( se kart ). Følg veien så langt du kommer.
Adkomst landing: Ta til høyre ved kafeteria, det ligger en campingplass her med en åpen gressplen hvor vi pleier å lande( se kart ). Ellers ligger det en god del jorder rundt omkring; hvis du lander her, ta kontakt med grunneier…..vi vil opprettholde den gode kontakten vi har med disse.

Koordinater:
DMS: N 63° 27′ 27” E 11° 40′ 55”
UTM: 32V 633688 7039364 (WGS84)

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *