Paragliding – Kurs 1 – 2013

Lørdag 27. april 2013.

Nye PP2´ere

PP2

Lørdag fikk klubben to nye PP2-ere. Scooter-føret holdt akkurat, elevene fikk opp til 4 turer hver, og to bestod PP2-prøven. Resten blir antagelig ferdig på neste flybare dag. Det var mye rolig og fin termikk, og fler av turene ble det man ikke vanligvis betegner som en glitur.

 

Lørdag 13. april og søndag 14. april 2013

DCIM100GOPRO

Da er nok en vellykket helg gjennomført på kurset. Lørdagen startet med gjennomgang av øvelser som skulle utføres på høydeturene. Dag-Steinar hadde reparert værstasjonen som ble montert på morgenen. Da kunne vi kjøre teori mens vi fulgte med vind og vær på toppen. I 11-tia sto det inn fra vest og elevene fikk utsjekk fra ny start. Etterhvert dreide det på nord, og der ble det både framlengs og baklengs start. Alle øvelser ble gjennomført og elevene fikk 4-5 turer hver. Søndag ble det drittvær, som forventet, og dagen ble satt av til å gå gjennom det siste av teori. Vi planlegger å møtes neste gang det er flybart og ta teoriprøven og de 2-3 siste flyturene. Video fra lørdagen blir lagt ut etterhvert.

 

Dag 6. Søndag 7. april 2013.

Parawaiting

DSC_0530

 

DSC_0527

I dag har kurselevene lært mye om parawaiting, også en del av sporten som man må lære seg å takle. Vinden var litt for sterk og ujevn til å sende ut elever. Men noen piloter fikk flydd og demonstrerte både hang og termikkflyging.

DSC_0537

Ny vindpølse ble montert på toppen bak nordstarten, og værstasjonen er tatt ned for reparasjon. Den vil sannsynligvis være operativ i løpet av neste helg.

 

Dag 5. Lørdag 06.04.13

Første høydeturer!

06.04.13.Kurs

Årets nybegynnerkurs i paragliding går så det suser!
I dag gjennomførte elevene sine første høydeturer, og det fra Forbordsfjellet. Alle deltakerne fikk tre turer hver, og står været oss bi blir det flere i morgen! :)

Flere bilder og film kommer i løpet av de nærmeste dagene.

 

Dag 4. Søndag 10.03.13

 

Uten navn

Et par filmer fra søndagens kurs finnes bak disse linkene.

https://www.youtube.com/watch?v=4r1j-gx6bCg

http://youtu.be/hyO-UCd1u78

 

 

Dag 3. Lørdag 9. mars 2013

2013-03-09 14.56.00

Fantastisk dag i skolebakken. 16 minusgrader på morran la ingen demper på humøret. Litt teori først, før vi dro opp i skolebakken. Lite vind av varierende retning ga mye trening på forlengsstart. Etter hvert sterkere bakvind som ga fine muligheter for skjermkontrolltrening nede på flata. Topp motiverte elever stiller klare for nye utfordringer i morgen tidlig.

En link til video fra dagen: http://youtu.be/syUsYl_TN_E

 

DAG 2. Søndag 3. mars 2013

03.02.13.Kurs

Dagen i dag bød på fine kursforhold tidlig på dagen. Gjengen møttes kl 0830 i klubbhuset, og klokka 0900 var alle sammen samlet i kursbakken ved Forbordgården. Her var det tidvis nullvind, så gjengen fikk prøve framlengsstart og kjenne hvordan det er å lette et par meter fra bakken. Etter hvert begynte det å trekke inn i bakken, og da ble det tid for trening på baklengsstart.
Alt i alt en fin dag på kurs! 🙂

Video fra dagen her: http://www.youtube.com/watch?v=exWSuOgEuLU

Neste helg fortsetter vi trening av skjermkontroll, samt svinging. Ses da! 🙂

DAG 1. Lørdag 2. mars 2013

Årets kursdeltakere.

Årets kursdeltakere.

I dag var første kursdag for årets nybegynnerkurs i paragliding. Seks stykk håpefulle kursdeltakere møtte opp på klubbhuset vårt klokka 10 i dag morges.
Det ble raskt klart at dagen ikke ville bli tilbragt ute med trening på skjermkontroll; det blåste nemlig opp mot 30 sekundmeter i følge værtjenesten på Værnes.
Istedet ble det presentasjonsrunde og noe informasjon omkring kursets oppbygging, dette ispedd noe teori.

I morgen har vi et lite håp om at det skal bli kursbare forhold tidlig på dagen. Elevene møter derfor opp klokka 0830 på klubbhuset.

Det bil bli lagt ut en kurslogg med daglige oppdateringer fra gjennomføringen av kurset.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *