Skyflyging

Dag-Steinar JohnsenArkiv 2017

Sesongen er definitivt på hell og vi har i lengere tid og på solfylte dager, måttet stå på bakken og beskue rekker av lentic’er, strødd ut over himmelen. For mange (undertegnende inkludert) har nok den siste måneden opplevdes som seriøst frustrerende.

Endelig er dagen her, vinden har løyet og man kan skimte gløtt av sol gjennom skydekket som omfavner fjellet. På start står gjengen samlet, en salig mix av godt erfarne og nyutdannede piloter, hvor det skrytes og lyves om sommerens eventyrlige turer og ekspedisjoner til det store utland. Du skjelver av glede og er svært spent på hva dagen bringer av flyforhold, men etter hvert som timene går og skydekket fortsatt ligger som et irriterende lokk over toppen, begynner frustrasjonen å melde seg. Kanskje er det litt lysere nå enn for litt siden… Kanskje ligger skya bare rett foran start, og du vil være gjennom og ut i det fri på et blunk… Du er jo en erfaren og dyktig pilot, og en liten sky bør ikke være til hinder for en pilot som deg… Blir sikkert kult på film også… VOKNE OPP!!!

Det er en kjensgjerning at terskelen for å starte i ulne forhold faller desto lengere man står og trøkker på start, og spesielt hvis det er lenge siden man har flydd. Statistikken viser til mange unødvendige hendelser og ulykker som er et direkte resultat av at flykåte piloter overbeviser seg selv om at «forholdene er ikke så gale likevel».

Noe av det farligste vi kan utsette oss selv for er skyflyging, og særskilt i nærhet til terrenget. Man har ingen referansepunkter til å orientere seg etter og man kan heller ikke se annen trafikk i luften rundt seg. Noen hevder at et kompass vil fungere fint, men hva om man får et innklapp eller om man plutselig må styre unna annen trafikk??? Har man tid til å sitte å stirre på kompasset da??? HP/NLF har gjennom håndboken definert skyflyging som ulovlig, ikke for å frarøve oss den nervepirrende opplevelsen av å fly i blinde, men med hensikt om å forhindre at vi utsetter oss selv og andre for unødvendig farer.

For mange er du et forbilde. Vis god airmanship.

Er du i tvil, er det ingen tvil! Fly sikkert.