Category Archives: Arkiv 2017

Siste konkurransedag!

Da er de i gang med siste konkurransedag i Valle de Bravo. Og det er ikke småtteri de har stelt i stand når det gjelder oppgave på den siste dagen; hele 93,5 km skal deltakerne bryne seg på!

Resultatene er nok ute i løpet av morgendagen.

Skuterne klare for vinteren

Svein Håvard Fiskvik, Christoffer K. Strand og Anders Libjå tok turen til Forbord i dag for å klargjøre skuterne for vinteren.
Kanskje blir det flybart snart?

Oppdaterte luftromskart/filer

 

Skal man ut og fly er det viktig å vite hvilke høydebegrensninger man må forholde seg til.
En kjekk, oppdatert oversikt over hvilke høydebegrensninger som er gjeldende hvor finnes her:
KART >>
FILER >>

Frem til april 2017 var det Hans Cato Grytnes som sto i bresjen for å holde disse dataene oppdaterte, men fra da av har det vært Thomas Hirsch som har holdt orden på sakene. Stor honnør til ham, og stor takk til Hans Cato for jobben han gjorde!

 

Å tolke værdata…

Vi skriver desember måned, og flytørken begynner å tære på for flere av oss.
Men fortvil ikke!
Det er i slike perioder vi har en gyllen mulighet til å få oppdatert oss litt i forhold til det teoretiske innenfor sporten vår. Som for eksempel når det gjelder temaet meteorologi.
Noen ildsjeler i OPK har gått i bresjen og fått satt sammen gode instrukser på hvordan man kan tolke værdata.
Disse ligger nå under 
Medlemssider – Å tolke værdata >>

Veldig kjekk lektyre å sette seg inn i nå i mørketida!

 

Hvem vinner Poeng Cup´en 2017?

Den 31. desember blir det klart hvem av klubbens medlemmer som stikker av med seieren i Poeng Cup´en 2017.
Foreløpig ligger Lasse Johnsen godt an. Og vinner han i år, vil det si at at han har tatt seieren tre år på rad!
Logg turer! 🙂

 

Sikkerhetskveld med Fagsjef Trond Nilsen

Tirsdag 31. oktober arrangerer Stjørdal Hang- og Paragliderklubb sikkerhetskveld sammen med Fagsjef i HP/NLF, Trond Nilsen. Tema for kvelden vil naturlig nok være sikkerhet, airmanship og holdninger. Trond vil ta oss gjennom det siste års hendelser, både på landsbasis og lokalt her i Midt-Norge.

Tid: Tirsdag 31 oktober kl. 18.00

Sted: Auditoriet ved Ole Vig videregående skole.

Deltageravgift: kr 100,- per pers, inkludert kaffe og vaffler. Beløp vippses til #10853

Innkjøring fra Ringveien (veien til Rearka), parker på den store parkeringsplassen og gå til hovedinngangen (orange)

 

 

Skyflyging

Sesongen er definitivt på hell og vi har i lengere tid og på solfylte dager, måttet stå på bakken og beskue rekker av lentic’er, strødd ut over himmelen. For mange (undertegnende inkludert) har nok den siste måneden opplevdes som seriøst frustrerende.

Endelig er dagen her, vinden har løyet og man kan skimte gløtt av sol gjennom skydekket som omfavner fjellet. På start står gjengen samlet, en salig mix av godt erfarne og nyutdannede piloter, hvor det skrytes og lyves om sommerens eventyrlige turer og ekspedisjoner til det store utland. Du skjelver av glede og er svært spent på hva dagen bringer av flyforhold, men etter hvert som timene går og skydekket fortsatt ligger som et irriterende lokk over toppen, begynner frustrasjonen å melde seg. Kanskje er det litt lysere nå enn for litt siden… Kanskje ligger skya bare rett foran start, og du vil være gjennom og ut i det fri på et blunk… Du er jo en erfaren og dyktig pilot, og en liten sky bør ikke være til hinder for en pilot som deg… Blir sikkert kult på film også… VOKNE OPP!!!

Det er en kjensgjerning at terskelen for å starte i ulne forhold faller desto lengere man står og trøkker på start, og spesielt hvis det er lenge siden man har flydd. Statistikken viser til mange unødvendige hendelser og ulykker som er et direkte resultat av at flykåte piloter overbeviser seg selv om at «forholdene er ikke så gale likevel».

Noe av det farligste vi kan utsette oss selv for er skyflyging, og særskilt i nærhet til terrenget. Man har ingen referansepunkter til å orientere seg etter og man kan heller ikke se annen trafikk i luften rundt seg. Noen hevder at et kompass vil fungere fint, men hva om man får et innklapp eller om man plutselig må styre unna annen trafikk??? Har man tid til å sitte å stirre på kompasset da??? HP/NLF har gjennom håndboken definert skyflyging som ulovlig, ikke for å frarøve oss den nervepirrende opplevelsen av å fly i blinde, men med hensikt om å forhindre at vi utsetter oss selv og andre for unødvendig farer.

For mange er du et forbilde. Vis god airmanship.

Er du i tvil, er det ingen tvil! Fly sikkert.

 

Klubbtur 25.-27. august

I helgen (25.-27. aug.) reiser vi på klubbtur, men spørsmålet er «kor ska vi reis hen?». Svaret er enkelt; vi drar dit sola skinner. På blokka har vi mange muligheter; Åre, Vågå, Rindal, Grong, Kopparen og Stokkøya for å nevne noen. Se Facebook for mer informasjon. Beslutning vedrørende destinasjon annonseres på torsdag.

Gin Wide Open 2017

I dag var siste konkurransedag i GIN Wide Open 2017.
Konkurransen gikk av stabelen i Makedonia, 5. – 12. august.

Vårt medlem, Thor Martin Wika, gjorde det veldig bra!
Han endte på 7. plass i sportsklassen, og på 13. plass i serieklassen.
Dette er en meget sterk prestasjon!
Vi gratulerer! 🙂

Se resultater her: http://flyevent.org/events/GWO2017/results/

PWC – Serbia 2017

Knipset av Ronny Helgesen

Søndag gikk startskuddet for PWC-runden i Serbia, hvor fem norske piloter deltar.
Disse er Rolf Dale, Ronny Helgesen, Marius Teie, Jan Richard Hansen og Mari-Anne Aanes.
Søndagen regna bort, så dagen ble kansellert. Gårdagen ble vindfull, og flere tenkte nok at dagen ville blåse bort. Men neida, det ble satt en omgang på 69 km.
Det ble en vanskelig dag, og ingen karra seg til mål. Men Rolf og Ronny klarte seg rimelig bra og havna på henholdsvis 11. og 17. plass.
Se resultatene her: http://pwca.org/results/results/

Konkurransen kan ses live via nettsidene til PWC, så det er bare å benke seg foran pc´en og benytte regntunge dager til fin underholdning.
Se den live her: http://pwca.org/