Category Archives: Arkiv 2016

Solsnu!

I dag kan vel muligens kalles en merkedag for de av oss som ønsker lange, lyse dager hvor sola varmer bakken og hvor det genereres termikk 🙂
I dag er det nemlig Vintersolverv. Det vil si den dagen hvor sola, i forhold til oss på den nordlige halvkule, i løpet av et år når sin sørligste vinkel. Altså den mørkeste dagen i løpet av et år.
Etter denne dagen går vi mot lysere tider! 🙂 Feir med måte!

Mer informasjon om vintersolverv her >>

Hvor mye lysere blir det for hver dag? Sjekk her >> 

Til medlemmer av Stjørdal Hang-og Paragliderklubb.

Det ble på årsmøtet 06.02.16 valgt valgkomite for 2017.
Komiteen består av: Vidar Wahlberg og Hugo Andreas Taskila

Styret har som formål å ivareta medlemmenes felles interesser og forvalte klubbens verdier på en betryggende måte. Valgkomiteen har nå startet sitt arbeide og henvender oss derfor til klubbens medlemmer for å få hjelp til å finne kompetente kandidater til styret.

For årsmøtet 2017 er følgende stillinger på valg:

Nestleder
Kasserer
Styremedlem
Revisor
Revisor

Om du er kunne tenke deg styreverv i Stjørdal Hang og Paraglider klubb eller har forslag til personer som kan bidra positivt i en av de overnevnte stillinger, ber vi deg henvende deg pr e-post til Hugo.Taskila@gmail.com eller Vidar.Wahlberg@gmail.com snarest og senest innen 10 Januar 2017.

Kandidaten oppfordres til å informere om eventuell kompetanse/erfaringer rundt tidligere styreverv, vise engasjement for søkt stilling samt forsikre seg om gyldig medlemsskap i SHGPGK innen årsmøtet 2017.

Valgkomiteen plikter blant annet i å se til at medlemmenes syn på styrets arbeid blir tatt opp til behandling. Eventuelle synspunkter kan rettes til nevnte e-post adresser og vil om ønskelig bli behandlet anonymt.

Med vennlig hilsen

Valgkomiteen, SHGPGK.

Nordic Paragliding Open 2017

Nordic Paragliding Open 2017, en konkurranse som er både nordisk- og norsk mesterskap, blir i 2017 avholdt i Tolmin i Slovenia.
Det er forventet at registrering for deltakelse i konkurransen vil bli åpnet den 22. januar 2017. 

Hvert nordisk land har 28 sikre plasser, og utvelgelsen her blir gjort etter hvilken plassering en har på verdensrankingen til CIVL. Norgesrankingen per dags dato finnes her:
http://civlrankings.fai.org/?a=326&ladder_id=3&continent_id=1&ranking_date=2016-12-01&nation_id=166&

De to første ukene av registreringen vil være forbeholdt disse pilotene (topp 28 i hver nasjon). Uke 2 til 6 av registreringen er åpen for alle nordiske piloter, uansett ranking. Etter uke 6 er registreringen åpen for alle, uansett nasjonalitet.

Mer informasjon vil bli å finne på facebook-sida til Nordic Paragliding Open. Denne er å finne her:
https://www.facebook.com/nordicparaglidingopen/

Cross Country Magazine har skrevet en egen guide som omhandler stedet. Sjekk denne ut her:
http://www.xcmag.com/2014/03/guide-to-tolmin-slovenia/

Julegavetipset – Skysug

Endelig er den her, boka om Frode Halse sitt (ut)svevende liv! SKYSUG – en paragliders bekjennelse – har vært lenge underveis, som et elefantsvangerskap å regne. Den nyfødtes vitale mål er 17X24 cm, 337 glansete sider, og 30 kapitler. Det hele er spekket med 117 bilder. Såpass må til for en fortettet beskrivelse av 62 år, deriblant 26 airborne under en paraglider.

Halse har en omfattende katalog av flybragder bak seg, rekorder og livstruende situasjoner i skjønn forening. Aller best kjent er kanskje førstemanns-landinga på Galdhøpiggen (1993), og episoden da han ble sugd opp i ei ekstrem tordensky og sendt til dødelig høyde (2006).

Spenningsboka SKYSUG vil med sin gradvise tilnærming til paragliding være lettlest og fengende ikke bare for piloter, men «alle».

Følg en ung Halse fra nybegynnerkursets første vinglete luftseilaser til han etter hvert flyr rekordlangt, og ufrivillig høyt!

Forfatteren jobber som anestesisykepleier, men har også rukket flere tøffe militære utenlandsoppdrag. Disse er også med i boka.

SKYSUG kommer i salg tidsnok til å bli JULEGAVE!

Edit 08.12.16: Kan nå bestilles via denne linken >>

Forsikringen vår knyttes til lisensen

21-11-16-nlf

Frem til nå har det vært slik at vi hvert år har blitt fakturert for medlemskap og forsikring, mens lisensen (for de med PP3 eller høyere), har blitt fornyet hvert andre år. Dette systemet kan nok ha vært en av årsakene til at en god del piloter har glemt å fornye sin lisens. Vel, nå er dette scenarioet forhåpentligvis en saga blott.
Vårt forbund legger om ordningen slik at forsikringen fra nå av følger lisensen.
Les mer her >>

Husk pakkedagen!

04-11-16

En liten påminnelse om pakkedagen i morgen, lørdag 05.11.16.
Sted: Aglo videregående skole
Tid: Kl 10:00

 

Klubbtur til Makedonia!

 

14-10-16-klubbtur

Thor Martin Wika har gått i bresjen for å få arrangert en egen klubbtur til Makedonia. Termikk&Rotor AS vil stå for det praktiske, da foruten flyreise og middag under oppholdet. Det er snakk om en ukestur, avreise 10. juni, hjemreise 17. juni.

Her er hva Thor Martin skriver om turen:

«Da har vi fått ei egen uke av mr Tonny fra Termikk og Rotor til Makedonia, det er jo fantastisk å få benytte hans nettverk av guiding, transport og boplass der nede for å få fullt utbytte av turen.

1 uke der nede koster 6400kr og inkluderer boplass, transport og guiding. Middag og flybillett kommer utenom, men Makedonia er billig, så 3 retters middag med drikke øl, vin og hva det skulle være kommer på ca 100-150 kr.

Makedonia er perfekt for alle nivåer, det er store snille termiske bobbler, så det kan flys både høyt, langt og lenge. Vi får med 2 guider som er med oss i lufta og aktivt instruerer oss underveis i termikken, vi har også med Igor den lokale helten som har 6-7000 timer i lufta som hjelpes til med å bedømme forhold og flysted for å få best utbytte av dagene. Vi flyr stort sett fra Krusevo hver dag, det er ca 10-15 minutter fra der vi bor til takeoff.

Det er maks 20 personer på denne turen, og vi må være minimum14 stykker for at det skal bli tur.

Du er påmeldt etter å ha betalt inn 2000kr i depositum til termikk og rotor`s konto: 1602 42 46306 merk betalingen med trønderbataljonen da denne turen ikke blir annonsert på deres side.»

Det er opprettet en egen facebook-side for turen. Sjekk den ut her:
https://www.facebook.com/events/341712176179886/

Fint på Forbordsfjellet!

13-10-16-forbordsfjellet

At høsten kan være en fin årstid er det vel ingen tvil om! Se bare hvilken utsikt som ventet de av klubbens medlemmer som tok turen opp Forbordsfjellet for å fly i dag! Fantastisk utsikt! 🙂
Bildet er knipset av Anton Chruickshank.

På tur!

Noen av klubbens medlemmer tok turen til Bassano nå i høst.
At det ble en fin tur er det vel ingen tvil om! Sjekk ut filmen!