Category Archives: Arkiv 2014

divider

31.12.14.GodtNyttAar

divider

Og vinnerne er…?

divider

30.12.14.Konk

I morgen er årets siste dag, og det betyr at det skal kåres vinnere i klubbens to konkurranser; Poeng Cup´en 2014 og Fridistansekonkurransen.
Skjer det ikke store endringer i poengsummene i løpet av morgendagen er det ingen tvil om hvem som stikker av med seieren i Poeng Cup´en 2014, og det er ingen ringere enn Svein Håvard Fiskvik.
I Fridistansekonkurransen ser det ut til at det er Lars Tore Strand som stikker av med seieren.

Vi får se hvem vinnerene er etter at morgendagen har passert.
Husk å få logga alle turene dine i loggboka på nett, det er fortsatt ikke for seint å få registrert turer i årets konkurranser.

divider

VM Paragliding

divider

27.12.14.VM

Nesten 150 piloter tar turen til Roldanillo i Colombia i januar for å delta i det fjortende VM i paragliding.
Konkurransen vil gå over fjorten dager, og det er bare å benke seg foran pc´en i tidsrommet 10.- 24. januar 2015, omgangene vil nemlig sendes live via livetracking. 
Foreløpig ser det ut til at fire nordmenn deltar, og disse er Bjørnar Trondsen, Ole Johnny Rønneberg, Jan Richard Hansen og Anders Beyer Brattli.

Mer informasjon via linkene under.

facebook >>

Air Tribune >>

divider

divider

God-Jul-2014

divider

 

Solsnu! :)

divider

21.12.14.Solsnu

Den kommende natten burde vel vi som liker å ri på termikkvinder feire med brask og bram?
I natt er det nemlig duket for vintersolverv, noe som betyr at «sola snur» og vi går mot lysere og varmere tider.
Tidspunktet for begivenheten varierer fra år til år, og denne gangen skjer det altså i natt, nærmere bestemt klokka tre minutter over tolv.
Vi går mot lysere tider! 🙂

Les mer om vintersolverv her:
http://no.wikipedia.org/wiki/Solverv

divider

Ny sms-gruppe!

divider

20.12.14.SMSgruppe

Edit 28.12.14: Vi har fått åpnet for 50 deltakere i gruppen.

Vi har startet opp en ny sms-gruppe!
Den forrige gruppa ble nedlagt av leverandør, og i og med at ikke alle bruker facebook for å oppdatere seg omkring flyaktiviteter i klubben er altså denne nye gruppa etablert.
Leverandøren har satt et tak på 60 deltakere av gruppa vår, så vi forbeholder oss retten til å prioritere klubbens medlemmer når det gjelder hvem som får være med.

Tjenesten tilbys i samarbeid med de norske operatørene, derfor koster tjenesten det som en vanlig SMS koster, uansett gruppens størrelse. Hvis SMS er inkludert i abonnementet ditt, gjelder det også denne tjenesten.

Gå inn på denne siden for å melde deg på:

http://www.smsgruppe.no/dela/dsuzpt

divider

Nordic Open 2015 – Gemona, Italia

divider

08.12.14.Nordic

Da er det avgjort hvor Nordic Open 2015 i paragliding skal avholdes.
Valget falt på Gemona i Italia, og konkurransen vil gå av stabelen 19. – 25. juli.
Sett av datoene i kalenderen! 🙂

divider

 

Flytipset: Å forstå den nye CCC-klassifiseringen…

16.11.14.Tips

Kanskje ikke et flytips, men iallefall nyttig informasjon om den kommende CCC-standarden.
Artikkelen er hentet fra flybubble.co.uk

Den nye CIVL Competition Class (CCC)-spesifikasjonen for paraglidere trer i kraft den første januar 2015.

Den vil være i full effekt i det kommende VM som går av stabelen i Colombia i januar 2015. Fristen for produsentene til å få sertifisert sine CCC-vinger er 3 måneder før mesterskapet, altså oktober 2014, så fristen er allerede gått ut.

Hva er så de nye kravene for å få godkjent en vinge i henhold til CCC-spesifikasjonene ?

Vel, vingene vil være begrenset til å ha et sideforhold på maksimum 7,9, noe som er rimelig høyt. Niviuk Icepeak 5 hadde et sideforhold på 7.9, mens Gin Boomerang 9 hadde et på 7,75. R12 og Enzo2 har begge et sideforhold på 7,55.
Speedbar  vil være begrenset til 18 cm. Ingen konkaver er tillatt i den midtre delen av duken, da dette er en måte å jukse på i forhold til sideforhold.

Testene er ikke signifikant forskjellige fra de nåværende EN D-testene, bortsett fra at testene kun blir gjennomført med maks pilotvekt, og at piloten har lov til å reagere etter 3 sekunder for å få vingen i flymodus, i stedet for fem sekunder i EN D-testen. Tre sekunder kan være akkurat før det punktet hvor CCC-vingeen ‘går mental’, men på den annen side betyr det at vingene ikke vil bli konstruert for å vansmekte i en stall for å redusere reaksjonen under det bredere 5 sekundersvinduet i EN D-testen.

Noen tester blir ikke gjort, som for eksempel spintendenser ved lav hastighet og utgang ved påført spinn. Mange av testene kan utføres av produsentenes egen testpilot og ikke testsenterets pilot –  men testsenterets pilot må observere testen, noe som forøvrig kan være et smart trekk, da må produsentens testpilot ta risikoen.

I og med at det ikke kreves tester ved minimal vekt, kan produsentene oppgi et bredt vektområde for hver størrelse.

http://www.fai.org/civl-news/38573-to-manufacturers-test-laboratories-delegates-and-pilots

Hva kan vi forvente i 2015?

Vi kan forvente å se en retur til de «klassiske» EN D-vingene (som for eksempel Advance Omega) – vinger med en lengre R&D-fase, laget for et bredt spekter av erfarne piloter, som tilbyr enklere håndtering og gode ytelser med litt mindre toppfart og glid -på-maks-hastighet enn CCC-vingene. Disse vil trolig være tre linere (A / B / C-raisere).

Konkurransevingene vil flytte til CCC-klassen, hvor billigere sertifiseringskostnader og noe enklere testkrav vil stimulere til utvikling av nye høytytende vinger, riktignok med et strengt begrenset design (sideforhold, raisere, form). Forvent å se mange 7,9 AR vinger med en sentral rektangulær boks, dramatisk koniske vingetipper (muligens med konkav eller trappetrinn i de ytre delene).

Disse vil være to linere med A / B satt langt tilbake og C / D langt fremover (maksimal akselerasjonseffekt i og med at 18 cm er satt som grense i speedbar) og dermed mange interne forsterkninger. Vi kan også muligens forvente oss krevende egenskaper i forhold til spinn og økt risiko for kravatt (smale tipper er den eneste veien dette kan gå). Forvent litt mer «potensiell energi» i kaskader, men vingene vil fortsatt være begrenset til EN D-atferd i de testene som betyr noe.

Og mer ytelse? Utvilsomt!

Les artikkelen her: http://www.flybubble.co.uk/articles/page/1201

Deltakerne under X-Alps 2015

 02.11.14.XAlps

Deltakerne i X-Alps 2015 er annonsert.
Fremst i rekken står nok Chrigel Maurer, mannen som har vunnet konkurransen hele tre ganger.
De som skal delta er:
1. Paul Guschlbauer (AUT1) 2. Gerald Gold (AUT2) 3. Stephan Gruber (AUT3) 4. Pascal Purin (AUT4) 5. Thomas de Dorlodot (BEL) 6. Alex Villa (COL) 7. Stanislav Mayer (CZE) 8. Ivan Colás (ESP) 9. Clément Latour (FRA1) 10. Antoine Girard (FRA2) 11. Nelson de Freyman (FRA3) 12. Gaspard Petiot (FRA4) 13. Steve Nash (GBR) 14. Michael Gebert (GER1) 15. Yvonne Dathe (GER2) 16. Sebastian Huber (GER3) 17. Manuel Nübel (GER4) 18. Aaron Durogati (ITA) 19. Chi-Kyong Ha (KOR) 20. Ferdinand van Schelven (NED) 21. Nick Neynens (NZL) 22. Pawel Faron (POL) 23. Toma Coconea (ROU) 24. Stephan Kruger (RSA) 25. Christian Maurer (SUI1) 26. Samuel Vurpillot (SUI2) 27. Michael Witschi (SUI3) 28. Erik Rehnfeldt (SWE) 29. Honza Rejmanek (USA1) 30. Gavin McClurg (USA2) 31. Dawn Westrum (USA3) 32. Wildcard

Mer informasjon her: http://www.redbullxalps.com/

Flytipset: Varmeoppsamlere og triggere…

Det skrus over Lesja © Lars Tore Strand

Det skrus over Lesja © Lars Tore Strand

Du trenger to ting for å stige til værs; et sted som lagrer varme, og en trigger.
Varme kan bli generert på to måter;  at solen varmer opp bakken, eller at en sky utvikles (kondensprosessen genererer latent varme). 
En trigger vil være et sted hvor det vil være en temperaturdifferanse mellom stedet som lagrer varmen og det som tilstøter dette. Dette kan være en elv, en gruppe trær, forskjell i tekstur i bakken, forskjell i farge, etc.

Følgende punkter kan være steder man bør prioritere for å finne løft;

1. Andre glidere, fugler som stiger til værs
2. Fine skyer, og du er over 1/3 av høyden til basen over bakken (stol på fine skyer, selv om du ligger ganske lavt)
3. At solen skinner på;
a. Fjellrygger
b. Fjellknauser og raviner (vinden over knauser hindrer varm luft i å stige, luften varmes opp mye)
c. Mørke store felt
d. Fjelltopper/helninger 
e. Vann (elv eller dam)
f. Rekke av trær

Kombiner triggere. La oss si at du er 400 meter over bakken. Det kan være litt risikabelt å sikte seg inn på en sky hvis skybas er veldig høy.
Men er det bakketriggere på turen bort til skya som kan hjelpe deg, er skya fortsatt et godt alternativ.
Eller ser du et lite hus ved siden av en rekke trær og en liten dam…dette er fine kombinasjoner  – gå for det!

Fly alltid dit hvor du kom deg opp forrige gang du fløy. Du vil etter hvert kunne utvikle en «connect-the-dots»-type flyging, noe som kan hjelpe deg til fine distanseturer.

Dårlige triggere
Vær forsiktig med å fly over til veldig mørke pløyde åkrer hvis det har regnet nylig, eller hvis det er tydelig at det har vært vannet – bakken kan fortsatt være fuktig!
Svarte, brente områder er ubrukelige – disse slipper boblene for raskt til at brukbar termikk kan få tid til å utvikle seg.

Tips: Lukas “Robo” Barnard