Lars Tore StrandArkiv 2013

03.12.13.Julegavetips

Dagens julegavetips er SPOT Satellite GPS Messenger.
SPOT Satellite GPS Messenger gir en viktig kommunikasjonslinje med venner og familie når du ønsker det, og nødhjelp når du trenger det. Ved hjelp av 100% satellitt-teknologi, fungerer SPOT nesten hvor som helst i verden, selv hvor mobiltelefoner ikke gjør det – alt med et trykk på en knapp. 
Fem lett tilgjengelig knapper gir deg følgende valgmuligheter:

SOS (rød knapp) : Denne funksjonen benyttes hvis du befinner deg i en livstruende eller annen kritisk nødsituasjon. Idet knappen trykkes ned mottar GEOS International Emergency Response Center SOS-meldingen din, og koordinatene for stedet meldingen er sendt fra, og vil varsle de aktuelle nødetater verden over. For Norge vil dette være 112.

HJELP (knapp med to håndflater):  I tilfelle en ikke-livstruende nødsituasjon, kan du bruke denne funksjonen til å varsle dine personlige kontakter om at du trenger hjelp. 

OK (knapp merket OK): Denne funksjonen gjør at du kan la dine venner og familie vite at du er OK med en pre-programmert melding sammen med din GPS-posisjon. Med et trykk på en knapp sendes en melding via e-post eller SMS til opptil 10 forhåndsbestemte kontakter og veipunktet for din posisjon blir lagret på din SPOT-konto for senere bruk. 

Egenvalgt melding (knapp merket med en snakkeboble): Denne funksjonen gjør at du kan la dine venner og din familie motta en tilpasset melding sammen med din GPS-posisjon. 

Track-progress (knapp merket med et fotspor): Start / stopp sporing når som helst ved hjelp av SPOT-enheten (tilleggstjeneste kreves). Du kan også markere et referansepunkt eller sende Check-in/OK meldinger fra bestemte steder. 

Tredje generasjon av instrumentet er ute nå.

 I Norge er det en god del butikker som har produktet i sitt sortiment. Oslo Sportslager kommer billigst ut på kelkoo.no. 
Her får du SPOT til kr 1800,-. Link her >>
Dette er visstnok generasjon 2. I tillegg må det kjøpes et abonnement hos SPOT (http://findmespot.com).
Tar du en titt på ebay.com finner du nok SPOT til en rimeligere penge.

Vel investerte penger skulle uhellet være ute.