Vellykket PP2/PP3-dag!

Lars Tore StrandArkiv 2020

Skrevet av Hugo Strugstad

Lørdag 29. august inviterte klubben til PP2/PP3 dag på Forbord. Medlemmer på samme nivå i NLSK ble også invitert slik at det ble ei samling der de med mindre flyerfaring fikk trent på øvelser og samlet høydeturer i tillegg til å bli kjent på tvers av klubbene. NLSK dukket også opp med elevkurs som skulle fly høydeturer. 3 biler med sjåfører sørget for effektiv transport opp på fjellet.

Flyforholden kunne ikke vært bedre for denne gruppen piloter. De lave skyene rundt Forbordsfjellet forsvant kort tid etter at de første ankom nordstarten. Svak vind først på dagen gjorde at mange fikk øvd framlengsstart. Utpå ettermiddagen kom også sola fram og vinden økte litt. Det ble akkurat nok til at flere fikk prøve seg på hangflyging og skru noen runder i svak termikk også. 

På slutten av dagen ble grillen ble tatt fram og det ble skikkelig vårslæpp-stemning. Flyhistorier (som det kan være tvil om har funnet sted) ble delt over biff, pølser og potetsalat. Rett og slett topp stemning! Drøyt 20 elever og piloter logget over 70 turer og PP2/PP3-dagen ble dermed en suksess. Tilbakemeldingene tyder også på at det er behov for en egen dag dedikert denne gruppen piloter.