X-PYR 2022 i gang!

Lars Tore StrandArkiv 2022

I dag gikk startskuddet for X-PYR 2022, hvor blant annet nordmannen Johannes Helleland med makker Knut Fossdal Aarhus deltar.
Dette er en hike & fly-konkurranse hvor målet er å på raskest mulig måte krysse Pyreneene, kun ved hjelp av beina eller paraglideren. Det er lagt inn 9 vendepunkter som deltakerne må innom på veien fra Biscayabukta og fram til Middelhavskysten, en distanse på 605 km.

Vendepunktene ligger på ulike høyder; man starter og ender konkurransen på 0 moh, mens det høyeste punktet man må innom ligger på 2878 moh. Mer informasjon om vendepunktene her:
https://x-pyr.com/route-2022/
Pilotene kan ikke ha med seg mye når det gjelder utstyr, de har kun pakket med seg vingen, seletøyet, nødskjermen, hjelmen, mobiltelefonen samt en livetracker.
Det er i denne konkurransen ikke lagt inn obligatoriske stopper underveis, da foruten pålagt hviletid. Man kan være på farten hele 14 timer i døgnet. Førstemann i mål vinner, og de resterende deltakerne må være kommet i mål innen førstkommende lørdag, da stopper konkurransen.

Dette blir spennende!

Mer informasjon om konkurransen her:
https://x-pyr.com/