Norgescup 2014

Lars Tore StrandArkiv 2014

05.04.14.NorgesCup

KKPGxc (konkurransekomiteen for paragliding, distanse) har gleden av å informere om Norgescup i paragliding 2014.
I samarbeid med arrangørene er påmelding nå åpnet. I år har vi hele 6 runder både med erfarne arrangører og nykommere. Trauste Hvittingfoss, Hjartdal og Hemsedal er med. Hallingdal er tilbake på banen etter noen års fravær på Norgescuparenaen, Voss kommer sterkt tilbake etter at fjorårets comeback ble kansellert pga. det dårlige været. Nytt i år er Røldal som bl.a. har planer om helikopterløft til takeoff!

For å være med i Norgesup-rundene er PP5 og sportslisens påkrevd. Noen piloter jeg har snakket med som ikke har vært på med NC før, tror at dette er noe «stort» og «ambisiøst». KKPGxc presiserer at for de fleste er norgescup-rundene i paragliding en arena hvor man kan lære seg å bli en bedre pilot, både ift. sikkerhet, distanse og konkurranseflyging. For piloter som ikke har vært med i konkurranser før, er det nyttig å se på norgescup-rundene som treningsleire i stedet for konkurranser. Et godt eksempel på dette er at man i engelskspråklige land kaller en konkurranse for «a meet». Tenk på en konkurranse som en paraglidersamling istedet for en konkurranse.

Vi i KKPGxc håper du vil delta på så mange Norgescup-runder som mulig slik at du får oppleve den fantastiske norske naturen fra oven i kontrollerte former sammen med mange flykamerater. KKPGxc oppfordrer arrangørene til å legge opp til konkurranseoppgaver laget for å ivareta høyest mulig sikkerhet for deg basert på de meteorologiske forholdene som gjelder, samt lokalkunnskap om området konkurransene holdes i. Samtidig får du mulighet til briefing og debriefing sammen med erfarne piloter både før og etter konkurransedagene. 

Meld deg på her:
http://www.kkpgxc.no

Vi sees i skybas og forhåpentligvis i mål!

 For KKPGxc,

 Bjørnar A. Trondsen
leder