Flytipset: Å forberede seg til sesongen starter…

Lars Tore StrandArkiv 2016

15.02.16.Sesong

Fra lørdagens flyging på Forbordsfjellet.

Dagens tips er hentet fra Cross Country Magazine, og omhandler det å forberede seg til den kommende flysesongen.

Bruk litt tid på å tenke igjennom hva du ønsker å oppnå med flygingen i år, og vær ærlig med deg selv.
Selv om du bare har som mål å fly på dine lokale flysteder, og bruker flygingen til rekreasjon og til å slappe av, kan det være lurt å tenke på å bli en tryggere pilot. Kan du kanskje lære mer om pitchkontroll, eller få litt coaching på aktiv flying?
Hvis du er interessert i distanseflyging, hva ønsker du å oppnå i år? Et mål, som for eksempel å havne blant de 10 beste i den lokale XC-ligaen, kan komme til å poppe opp i hodet ditt, men i stedet for å måle deg mot andre, sett deg dine egne mål. Og i stedet for å sette en gitt distanse som mål, sett noe mer konkret og som er mindre knyttet til kvaliteten på dagen, som for eksempel: «Jeg skal fly XC i fire timer». Distansen vil komme av seg selv.
Hvis du tenker på å gå over til en mer avansert vinge, kan ett trinn i den fasen være å forbedre dine evner i å håndtere vingen. Delta på et SIV-kurs eller tren på ting du har behov for. Det vil hjelpe deg til å vurdere dine nåværende evner og bygge videre på dem slik at du vil være tryggere hvis du flytter opp i forhold til vingeklasse.
For konkurranseflyging, prøv å utvikle en følelse av fellesskap med andre piloter som  deltar på de samme konkurransene. Det er langt mer moro når man kan oppmuntre hverandre gjennom de uunngåelige oppturene og nedturene oppgavene bringer med seg, enn om man bare fokuserer bistert på sin egen fremgang.
Hvis du flyr paramotor, finn fram kalenderen og planlegg å delta på noen flysamlinger. Du vil lære masse og møte masse nye mennesker.
Uansett hva slags type flyging du liker vil det å sette seg mål gjøre at sesongen ikke bare drifter forbi deg, men heller bidra til å gjøre den mer tilfredsstillende.

Cross Country Magazine