European championship, HG class 1 – task 4

Dag-Steinar JohnsenArkiv 2016

HGEM3

Værprognosene for fredag var tilnærmet identisk med torsdag. Lite vind, 1016hPa og skybas på 2400m. Dagens oppgave ble bokstavelig talt satt på kryss og tvers over Beneath-dalen, 104km lang og med 3 turnpoints, race to goal med start kl 13.40.

Da startskuddet gikk lå vårt Norske håp, Olav Opsanger, midt i feltet og fløy effektivt frem mot 1. turnpoint. Dette ble også et vendepunkt for hovedfeltet hvor mange ble hengende igjen og slet med å komme seg opp i god høyde igjen. Olav gjorde en god jobb og fulgte teten og rundet 2. turnpoint som nummer 5, men frem mot 3. turnpoint dro en gruppe på 5-6 piloter av gårde og Suan Selenati (ITA) opparbeidet seg en klar ledelse. Det siste legget mellom 4. turnpoint og mål ble en sinnsykt spennende thriller med en vanvittig lang finale glide inn mot mål; Suan ble innhentet og parkert av og like etter kom en større gruppe hvor Olav også var med. Gruppen i tet lå side om side og tynte hver eneste høydemeter så godt de kunne. Til slutt ble det en kamp mellom Cristian Ciech (ITA), Franc Peternel (SLO), Filippo Oppici (ITA) og Davide Guiducci (ITA), hvor det hele endte utrolig jevnt. Cristian Ciech og Franc Peternel fikk delt 1.plass og hvor det skilte kun 5 sekunder ned til 4. plassen.

Olav hadde også en imponerende finale glide hvor han passerte Antoine Boisselier på målstreken og tilsynelatende så det ut til at han hadde sikret seg en fremdragende 7. Plass, men når den offisielle resultatlisten ble presentert ble Olav kreditert 14. plassen, mens Antoine ble kreditert 7. Trolig har AirTribune utfordringer med presentasjon av livedata som gir et missvisende bilde av enkelte piloters posisjon.

I alt ble 57 piloter registrert i mål og omgangen ga full score.

Score etter 4. omgang:

1. Peter Neuenschwander (SUI) 2828
2. Alessandro Ploner (ITA) 2823
3. Franc Peternel (SLO) 2755
34. Olav Opsanger (NOR) 2525

Etter dagens omgang beholdt Olav sin 12. plass på sammenlagtlisten

Fullstendig oversikt over resultatene for omgangen finner du på AirTribune – results