Flytipset: Instrumenter

Lars Tore StrandArkiv 2016

22.02.16.Instrument

Nok et nyttig tips fra Cross Country Magazine!

Instrumenter spiller en veldig viktig rolle når man er ute og flyr, men de har muligens fått litt for mye status når det gjelder hvor viktig piloter tror de er. Sjekk ut hva Jonny Durand har montert på sin cockpit – han har en 12 år gammel Garmin GPS og en 8-årig Flytec vario, og han kommer først i mål oftere enn de fleste andre. Du trenger bare ikke så mye som du tror du gjør. Og hva du har må være enkelt og lett å bruke.
Lær deg instrumentet ditt. Tren på hvordan du bruker instrumentet, gjerne hjemme i sofaen eller i parken – ikke utsett dette til du står på start eller er i luften. Berøringsskjermer, for eksempel, er en veldig blandet velsignelse – noe du sannsynligvis vil finne ut hvis du noen gang utilsiktet dulter instrumentet bort i en selestropp eller lignende og finner ut at du har tilbakestilt oppsettet over det lokale luftrommet!
Hvis du flyr definerte oppgaver, sett opp noen ruter og kjør dem i bilen. Sjekk at de fungerer OK og last ned trackloggene som en test for å kontrollere at alt er OK.
Og sist, men ikke minst, last ned de nyeste oppdaterte luftromskartene.

Kilde: Cross Country Magazine