Flytipset: Å utvikle seg

Lars Tore StrandArkiv 2016

02.03.16.Flytips

Nok et tips hentet fra Cross Country Magazine. Denne gangen om det å utvikle seg som pilot.

OK, så nå er kit og instrumenter i orden, og du har skissert noen ideer om hvordan du vil at sesongen skal være.
Hva blir det neste?
Hva med å bruke denne sesongen til å fylle i de eventuelle hullene du har i forhold til flyferdigheter, og utvikle noen mer positive måter å tenke på?

Ta en ærlig titt på dine styrker og svakheter. Du kan for eksempel være en god beslutningstaker, men kunne vært bedre i forhold til å utvikle en bedre følelse for vingen din? Snakk med noen flykompiser og få dem til å gi deg noen ærlige tilbakmeldinger – og vær forberedt på å høre noen ubehagelige sannheter! Og du gir selvfølgelig tilbakemeldinger til dem – rettferdig skal være rettferdig! 🙂
Tren på de nye ferdighetene du trenger for å utvikle deg som pilot. Kontakt piloter i din klubb som du respekter for å få noen råd om hvordan du kan ta ting videre. Flymiljøet er kjent for å være et inkluderende og vennlig miljø. Spør derfor om tips og råd fra andre piloter.
Vurder å delta på en XC-klinikk, eller vær vind dummy på en av konkurransene – det er en fantastisk, gratis måte å være i stand til å få ut masse gode råd fra gode piloter!
Psykologi spiller en stor rolle. Hvis du kan identifisere dine indre demoner, så har du litt mer makt over dem. Eller enda bedre, skriv ned noen positive ord på cockpiten for å holde deg fokusert mens du flyr og for å holde gremlinsene i sjakk.

Fly sikkert!